Sisämaalaus ammattilaiselta helpottaa remonttia

Julkaistu

Kun päättää aloittaa sisämaalausprojektin, tulee lähes aina samalla vastaan muitakin pikku seikkoja, jotka olisi hyvä samalla uudistaa. Projekti ikään kuin alkaa salaa kasvamaan. Tällaisessa tilanteessa voi olla hyvä pysähtyä ajattelemaan, olisiko viisasta ottaakin sisämaalaus ammattilaiselta sen sijaan, että alkaa itse rehkimään hyllyjen, ruuvien ja kenties lattialistojen poiston kanssa. Usein valkoinen kattokin alkaa näyttää harmaalta, kun seinä saa uuden värin. Mikäli seinien maalaus alun perinkin on selkeästi osa isompaa remonttia, niin ammattilainen hoitaa sen varmimmin, ja itselle jää aikaa paneutua remontin muihin yksityiskohtiin.

Välineitä ja suunnitelmallisuutta

Olipa sitten kyseessä vain yhden seinän maalaus tai useiden seinien maalausta remontin yhteydessä, tarvitaan joka tapauksessa hyvät maalausvälineet ja paljon suunnitelmallisuutta. Projekti alkaa maalattavien pintojen tutkimisella. Mahdollinen tapetti tulee poistaa maalattavalta pinnalta ja tapettiliima tulee huolella pestä pois. Jos vanha pinta on maalipinta tai puupinta, niin nekin tulee puhdistaa. Pölyn pois harjaus ja pinnan pesu ovat usein parhaat puhdistuskonstit kaikille maalattaville pinnoille.

Maalattavan alueen pinta-ala tulee mitata ennen maalien ja välineiden ostoa. Suojattavat huonekalut ja lattia tarvitsevat ylleen kartonkia tai muovia, jotta säästyvät mahdollisilta maalin roiskeilta. Kaikkea on hyvä varata riittävästi, mutta ei liikaa. Mikäli maalattava pinta on maalaamaton, tarvitaan pohjamaalia. Telat ja pensselit tulee hankkia maalattavan pinnan mukaan. Lyhytnukkaisella telalla maalataan tasaista pintaa, kun taas rapattuun seinään on hyvä valita pitkänukkainen tela. Erikokoisia pensseleitä käytetään rajakohdissa ja nurkissa. Lisäksi tarvitaan kittiä, jolla peitetään naulojen ja ruuvien reiät, ja maalarinteippiä, jota vedetään kaikkiin rajakohtiin. Sisämaalaus ammattilaiselta sisältää nämä kaikki välineet ja työvaiheet.

Maalaustekniikka

Kun seinät on pesty, kolot tilkitty ja kitti hiottu, rajapinnat teipattu, pistorasiat poistettu tai teipattu ja lattia peitetty, voidaan aloittaa pohjamaalauksella. Tätä ei tarvitse tehdä, jos vanha pinta on jo maalattu. Maalaus tulisi tehdä niin nopeasti, ettei pinta ehdi kuivua ennen kuin uusi pinta vedetään päälle. Viimeistään tässä vaiheessa moni, joka ryhtyy työhön ilman ammattilaista, alkaa katua. Ammattilaisen tekemä laadukas sisämaalaus on aivan eri luokkaa kuin amatöörin, ja tämän myötä myös maalausjälki on kaunista. Ammattilainen osaa myös välttää maalauksen sudenkuopat, joten yllätyksiä sattuu harvemmin. Maalaus Partners Oy tekee sisämaalaukset laadukkaasti.


jaa