Mitä tekee taloyhtiön kiinteistöpalvelu?

Julkaistu

Kiinteistöpalvelu hoitaa taloyhtiöiden kiinteistöjä, heillä voi olla sopimushuollossa liikehuoneistoja, asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöitä tai teollisuuskiinteistöjä sekä muita eriasteisia palvelukohteita.

Nopea reagointikyky, hyvää laatu ja asiakasläheisyys ovat kiinteistöpalveluiden valttikortteja, johon tarvitaan tiivistä yhteistyötä isännöitsijöiden sekä asukkaiden kanssa.

Kiinteistöpalvelut tarjoavat kattavia kiinteistöhuollon palveluita, aina perinteisestä piha-alueen kunnossapidosta, vaativampiin huoltotöihin. Toimivan ja turvallisen piha-alueen taustalla on aina ennakoiva kiinteistöhuolto, joka osaa suunnitelmallisesti toimia vuodenajasta riippumatta.

Kiinteistöpalvelun tehtävät

Taloyhtiön tilojen sekä laitteistojen kunto ja toiminta tulisi tarkastaa määräajoin. Talotekniikan huoltoon ja kunnossapitoon kuuluvat myös erilaiset korjaukset sekä määräajoin tehtävät tarkastukset ja laitteistojen puhdistukset. Sähköiset huoltokirjat ja ennakoiva toiminnanohjaus ovat työn suunnittelun perusta.

Kiinteistöpalveluiden työnkuva on monipuolinen ja vaihtelee sopimuksen mukaan. Kiinteistöpalvelun työnkuvaan kuuluu vuodenajasta riippuen useita erilaisia tehtäviä, kuten pihan auraus ja hiekoitus talvisin, lumien siirto niille sopivaan paikkaan, leikkipaikkojen turvatarkastukset ja usein myös rappukäytävien sekä muiden yhteisten tilojen siivoukset. Talvisin yksi tärkeä kiinteistön turvallisuuteen liittyvä tehtävä on kattojen lumitilanteen seuranta sekä lumien pudotus tarvittaessa.

Myös ilmanvaihto- ja ilmastointilaitteiden huollot ja pienet korjaukset kuuluvat kiinteistöpalveluille. Taloyhtiöiden isommat remontit hoitaa yleensä erillinen alaan perehtynyt yritys, kiinteistöhuollon tehtäviin kuuluu kuitenkin tiedottaa remontista taloyhtiöiden asukkaille.

Kiinteistöpalvelusopimus

Tyypillisesti kiinteistönhuoltopalvelut ovat kokonaisuus, johon kuuluvat ulkoalueiden kunnossapito, asukkaiden tekemiin palvelupyyntöihin vastaaminen, taloyhtiön sisätilojen kunnossapito sekä talotekniikka. Siivouspalvelut eivät automaattisesti kuulu kiinteistöpalveluihin, vaan niistä tulee sopia erikseen.

Jos sopimukseen sisällytetään siivous, se hoidetaan sopimuksen mukaan asuintalon porraskäytävissä, kerhotiloissa, pyykinpesutiloissa ja saunoissa yleensä noin kaksi tai kolme kertaa viikossa. Muissa yleisissä tiloissa voidaan siivota kerran viikossa tai jopa harvemmin.

Kiinteistöpalvelu on parhaimmillaan kun se tehdään yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Huoltosuunnitelmat on suositeltavaa tarkistaa aika ajoin ja niitä voidaan päivittää tarvittaessa. Ennakoiva toiminta johtaa myös taloudellisiin säästöihin, joten säännölliset tapaamiset asiakkaan ja palveluntarjoajan välillä ovat myös erittäin suositeltavia.

Kiinteistöpalvelut varmistavat myös talotekniikan toimivuuden

Taloyhtiön kiinteistöpalvelu huolehtii yleensä lämmitysjärjestelmän valvonnasta sekä säätämisestä ja vesi-, lämpö- ja sähkömittareiden lukemisesta. Kiinteistöpalvelun tehtävänä on myös säätää lämmitysjärjestelmää talvikauden alkaessa.

Huoltohenkilöstö valvoo myös kiinteistön teknistä kuntoa ja ilmoittaa rakennuksen omistajalle tarvittavista toimenpiteistä tai ohjeistaa asiantuntijayritystä hoitamaan kiireelliset korjaukset. PKMK Palvelut Oy tarjoaa huoltotyöt yrityksille, taloyhtiöille, yhteisöille ja kunnille. 


jaa